Основен хляб за хлебопекарна NEO BM201

Продукти (за 750 гр. хляб):

250 мл. айран

1 яйце

1 ч. л. сол

1 ч. л. кафява захар

2 с. л. олио

1/4 кубче мая

500 гр. брашно (София Мел)

Приготовление:

Течните съставки се разбиват много добре и се сгряват на котлона при непрекъснато бъркане, колкото да топли на пръста на ръката. Маята се разтваря. Сместа се изсипва в машината, добавя се брашното (трябва да е пресято), наглася се на програма 1 (основен хляб), наглася се размерът да е 750 гр., а коричката – средно изпечена. И след два часа и петдесет минути имаме великолепен хляб!🙂

2 Отговора

  1. „Течните съставки се разбиват много добре и се сгряват на котлона при непрекъснато бъркане, колкото да топли на пръста на ръката. “

    Това действие е напълно излишно, просто си разтворете маята в айрана, всички течни съставки се слагат първо в машината заедно със солта и захарта, с;ед което отгоре брашното и я пускате на първа програма… това е

  2. Ето моята изпитана рецепта за традиционен бял хляб – 0,750 кг. Става много вкусен.
    Поставям във формата в следната последователност :
    250 ml вода / стайна температура /
    1 голяма мерителна лъжичка разтопено масло или маргарин – парченце /около 4-5 mm/ от пакетче масло – .
    1 голяма и 1 малка мерителна лъжичка захар
    1 малка мерителна лъжичка сол
    1 голяма и 1 малка мерителна лъжичка сухо мляко
    Разбърквам леко всичко с пластмасова лъжичка, След това добавям :
    450 гр брашно / предварително съм го пресяла / Да покрие течността.
    Най- отгоре изсипвам 1 1/3 малка мерителна лъжичка суха мая „JUVA“
    Пека на 1 програма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: