Продукти:
250 мл вода
1 с. л. кафява захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. шарена сол
1/2 ч. л. розмарин
1/4 кубче жива мая
5 с. л. зехтин
петнайсетина маслини без костилки
4-5 сушени на слънце домати в зехтин (купих ги от Пикадили, но сигурно има и по други места)
2 с. л. тиквено семе
2 с. л. слънчогледово семе
1 с. л. маково семе
500 гр. брашно
Приготовление:
Водата леко се притопля. В нея се разбъркват подправките заедно с една лъжичка брашно и със зехтина и хубаво се разтваря маята. След като започне да шупва, се изсипва в машината, отгоре се прибавя предварително пресятото брашно и се включва на програма за основен хляб, средно препечен.
Междувременно маслините и доматите се нарязват на ситно и се овалват хубаво в брашно. Добавят се и ядките. При звуковия сигнал всичко това се изсипва в машината. Накрая вадим, изчакваме хляба да иде до нивата и да се върне, и го мятаме.
Filed under: Постни, Тестени ястия | Tagged: хлебопекарна NEO BM-201 |
Идеален хляб за постите! Петровите минаха, но за следващите ще го пробвам!
Наистина интересна рецепта. На мен лично ще ми допадне, защото съм фен на леко соленото, а доматите ще му предадат именно това.
Изглежда интересно, не харесвам обикновеният скучен бял хляб, за това тази рецепта е добра идея.
Страхотна рецепта! Всичко що е тесто го обожавам и този ще го пробвам много скоро.
Еее браво! Благодаря за рецептата, още утре го замесвам и докато е топъл, топъл…
Пробвах рецептата, получи се страхотно! Много благодаря!
Много вкусно звучи, определено ще пробвам да направя рецептата, дано стане толкова хубав.
Много добре звучи тази рецепта. Бях правила преди години с маслини и домати, ще я пробвам пак рецептата.
Идеален хляб за постите! Благодаря за рецептата, още утре го замесвам…