Постен хляб (750 гр) със сушени домати

Продукти:

250 мл вода

1 с. л. кафява захар

1 ч. л. сол

1 ч. л. шарена сол

1/2 ч. л. розмарин

1/4 кубче жива мая

5 с. л. зехтин

петнайсетина маслини без костилки

4-5 сушени на слънце домати в зехтин (купих ги от Пикадили, но сигурно има и по други места)

2 с. л. тиквено семе

2 с. л. слънчогледово семе

1 с. л. маково семе

500 гр. брашно

Приготовление:

Водата леко се притопля. В нея се разбъркват подправките заедно с една лъжичка брашно и със зехтина и хубаво се разтваря маята. След като започне да шупва, се изсипва в машината, отгоре се прибавя предварително пресятото брашно и се включва на програма за основен хляб, средно препечен.

Междувременно маслините и доматите се нарязват на ситно и се овалват хубаво в брашно. Добавят се и ядките. При звуковия сигнал всичко това се изсипва в машината. Накрая вадим, изчакваме хляба да иде до нивата и да се върне, и го мятаме.

Реклами

8 коментара

  1. Идеален хляб за постите! Петровите минаха, но за следващите ще го пробвам!

  2. Наистина интересна рецепта. На мен лично ще ми допадне, защото съм фен на леко соленото, а доматите ще му предадат именно това.

  3. Изглежда интересно, не харесвам обикновеният скучен бял хляб, за това тази рецепта е добра идея.

  4. Страхотна рецепта! Всичко що е тесто го обожавам и този ще го пробвам много скоро.

  5. Еее браво! Благодаря за рецептата, още утре го замесвам и докато е топъл, топъл…

  6. Пробвах рецептата, получи се страхотно! Много благодаря!

  7. Много вкусно звучи, определено ще пробвам да направя рецептата, дано стане толкова хубав.

  8. Много добре звучи тази рецепта. Бях правила преди години с маслини и домати, ще я пробвам пак рецептата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: