Продукти за 750 гр. франзела:
- 500 гр. бяло пшенично брашно тип 500
- 280 мл. вода
- 1 ч. л. кафява захар на кристали
- 1 ч. л. сол
- 1/4 кубче жива мая
- двайсетина маслини без костилки
- 2 с. л. сурово тиквено семе
- 2 с. л. сурово слънчогледово семе
- 3 с. л. зехтин
Може, разбира се, и други видове семена да се сложат – примерно супена лъжица сусам, лен или каквото и да е друго, но не бива да са повече от 4 супените лъжици.
Приготовление
Водата се притопля, но без да пари, за да не убием маята. Разтваряме хубаво захарта и солта, добавяме чаена лъжичка брашно, разтваряме добре маята и прибавяме зехтина. Когато започне да втасва, изсипваме течността в контейнерчето на пекарната и слагаме отгоре пресятото брашно. Включваме на програма „основен хляб“ за 750 гр., средно препечена коричка. При звуковия сигнал добавяме маслините, които предварително са нарязани и добре набрашнени, и семената.
Ами май това е всичко. 🙂
Filed under: Тестени ястия | Tagged: Многозърнест хляб, хлебопекарна NEO BM-201 |
Може ли хляба да бъде направен с пълнозърнесто или царевично брашно?
Ами не съм пробвала и не мога да кажа.