Многозърнест хляб с маслини в хлебопекарна NEO BM-201

Продукти за 750 гр. франзела:

  • 500 гр. бяло пшенично брашно тип 500
  • 280 мл. вода
  • 1 ч. л. кафява захар на кристали
  • 1 ч. л. сол
  • 1/4 кубче жива мая
  • двайсетина маслини без костилки
  • 2 с. л. сурово тиквено семе
  • 2 с. л. сурово слънчогледово семе
  • 3 с. л. зехтин

Може, разбира се, и други видове семена да се сложат – примерно супена лъжица сусам, лен или каквото и да е друго, но не бива да са повече от 4 супените лъжици.

Приготовление

Водата се притопля, но без да пари, за да не убием маята. Разтваряме хубаво захарта и солта, добавяме чаена лъжичка брашно, разтваряме добре маята и прибавяме зехтина. Когато започне да втасва, изсипваме течността в контейнерчето на пекарната и слагаме отгоре пресятото брашно. Включваме на програма „основен хляб“ за 750 гр., средно препечена коричка. При звуковия сигнал добавяме маслините, които предварително са нарязани и добре набрашнени, и семената.

Ами май това е всичко. 🙂

Реклама

2 коментара

  1. Може ли хляба да бъде направен с пълнозърнесто или царевично брашно?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: