Туршия от чорбаджийски чушлета

Продукти:

  • 1 кг. чорбаджийски чушки

  • 4 глави чесън

  • 2 с. л. сол

  • 4 с. л. захар

  • 3 ч. ч. оцет

  • 2 връзки копър

  • 2 връзки магданоз

Приготовление:

Чушлетата се измиват и нарязват на хапки от около два сантиметра. Чесънът се разделя на скилидки, нарязват се на ситно и копърът, и магданозът. Всичко това се разбърква и се разпределя в буркани. От солта, захарта и оцета се приготвя саламура, с която се заливат наредените чушлета. В случай, че течността не стигне, всеки буркан се допълва с оцет. Запечатват се добре, след около ден-два започват да се преточват (чрез разклащане на бурканите) – процедура, която продължава, докато саламурата се избистри.

Реклама

2 коментара

  1. стана много кисела, да не сте изпуснали нещо от маринатата?

  2. правих 3 кгг, то отиде 2литра оцет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: