Бирени бифтеци

Продукти:

  • 1/2 кг. кайма смес

  • 3 яйца

  • 1 ч.ч. бира

  • 1/2 ч.ч. брашно

  • 1 глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • прясно смлян черен пипер на вкус

  • щипка индийско орехче

  • чубрица

  • 1/2 връзка магданоз

  • сол

Приготовление:

Каймата се омесва с настъргания на ситно лук, счукания чесън, ситно нарязания магданоз и подправките (без солта, особено ако каймата е готова пакетирана, което значи, че сигурно е осолена). В подходяща купа с миксер се разбиват яйцата, брашното и бирата. Прибавя се каймата и всичко се бърка, докато сместа на стане хомогенна. С помощта на малкото черпаче от стандартен кухненски прибор или ако нямаме такова, с помощта на голяма супена лъжица се гребва от готовата смес и се поставя в тиган със сгорещено олио. Бифтеците се пържат на не много висока температура, за да не изгорят отвън и да останат сурови отвътре. Не се поставя много наведнъж от сместа, защото заради бирата бифтечетата бухват доста. Пържат се докато станат приятно златисто-кафеникави и се сервират с добре изстудена бира.

2 Отговора

  1. Ще ги пробваме тия бирени бифтеци. Предполагам ще ни се отразят добре именно с бира. Благодаря.

  2. Молим! Ама наистина стават вкусни, честна дума🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: