Баница „Руми“

тоест с готови листи, по рецепта на леля ми Румяна

Скучно звучи „Баница I-ви вид“ (казвам това, понеже смятам да дам рецепти и за други баници) и въпреки, че мойта леля рядко прави баници, тази рецепта ми е от нея. Пък и лесно се приготвя!

Продукти:

  • 4 яйца

  • 100 гр. олио

  • 300 гр. сирене

  • 1 3/4 ч. ч. газирана вода (ама и мярка, признавам🙂 )

  • готови листи (Белла са добри, ако се чудите какви да си вземете)

Приготовление:

Яйцата и олиото се разбиват много хубаво с помощта на миксер, след което към тях се прибавя натрошеното сирене заедно с газираната вода и сместа се обърква хубаво.

В намазана с масло тавичка се поставят листите, колкото се може по-набрани. През два-три листа се поставя обилно от заливката, като предвиждаме да остане и за най-отгоре, защото накрая баницата се нарязва и се залива с каквото е останало от сместа.

Пече около 40 минути на 220 градуса, като се внимава, защото на около двадесетата минута се налага да се сложи фолио, за да не загори отгоре. След изпичането вратата на фурната се отваря постепенно, за да не спадне трудът ни. Изважда се, наръсва се с вода, покрива се с кърпа и се изчаква десетина минути, за да обиколи нивата. Много хубаво върви със студен айрян!🙂

2 Отговора

  1. Подозрителни са ми баниците с газирана вода🙂

    Правила ли си баница с прясно мляко, на което се слага мая за сирене? (Много е шойн за моя вкус🙂 )

  2. Не съм! Обаче гарантирам, че тая конкретна баница е много читаво чудо с все газираната си вода в нея!:mrgreen:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: