Не са типичните картофи соте, по-скоро тяхна вариация, но Ники си го може, а и става много вкусно!
Продукти:
-
4-5 средноголеми картофа (може пресни, може и стари)
-
1/2 ч.ч. олио
-
половин пакетче краве масло
-
сол на вкус
-
прясно смлян черен пипер
-
5-6 скилидки чесън
-
1 ч.л. сусам
-
1/3 ч.л. мед
-
2-3 с.л. соев сос
-
1 връзка пресен копър
Приготовление:
Картофите се нарязват на филийки с дебелина около половин сантиметър. В дълбок тиган се сипват една идея вода, олиото и солта и след като това се загрее добре, се добавят картофите. Захлупват се с капак и се задушават на умерено силен огън, отвреме-навреме се разбъркват и ако се налага се долива още малко водичка. След като са омекнали достатъчно се добавят счуканият чесън, сусамът, соевият сос, медът и кравето масло. Разбърква се добре докато чесънът се позадуши и бързо се дърпа от котлона. Поднася се поръсено със ситно нарязан копър. Върви еднакво успешно и като самостоятелно ястие, и като гарнитура. На външен вид наподобява китайска манджа и е много вкусно!
Filed under: Безмecни ястия |
Вашият коментар