Картофи „соте“ а ла Ники

Не са типичните картофи соте, по-скоро тяхна вариация, но Ники си го може, а и става много вкусно!

Продукти:

  • 4-5 средноголеми картофа (може пресни, може и стари)

  • 1/2 ч.ч. олио

  • половин пакетче краве масло

  • сол на вкус

  • прясно смлян черен пипер

  • 5-6 скилидки чесън

  • 1 ч.л. сусам

  • 1/3 ч.л. мед

  • 2-3 с.л. соев сос

  • 1 връзка пресен копър

Приготовление:

Картофите се нарязват на филийки с дебелина около половин сантиметър. В дълбок тиган се сипват една идея вода, олиото и солта и след като това се загрее добре, се добавят картофите. Захлупват се с капак и се задушават на умерено силен огън, отвреме-навреме се разбъркват и ако се налага се долива още малко водичка. След като са омекнали достатъчно се добавят счуканият чесън, сусамът, соевият сос, медът и кравето масло. Разбърква се добре докато чесънът се позадуши и бързо се дърпа от котлона. Поднася се поръсено със ситно нарязан копър. Върви еднакво успешно и като самостоятелно ястие, и като гарнитура. На външен вид наподобява китайска манджа и е много вкусно!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: