Продукти:
-
една голяма глава прясно броколи или два пакета замразено
-
половин стрък праз, ако няма – малка връзка пресен лук. Стар – не. Не е добре със стар лук!
-
половин пакетче краве масло и около една кафена чашка зехтин
-
1 ч.ч. нишесте (но не десертно 🙂 )
-
няколко зрънца черен пипер
-
сол
-
1/2 ч.л. натриев глутамат (може да се замени със супена лъжица Вегета)
-
кофичка кисело мляко
Приготовление:
Нарязаният на ситно праз се задушава в по-голяма тенджера кравето масло и зехтина. След като омекне достатъчно, се прибавя и натриевият глутамат, разбърква се, долива се вода, в която, след като заври, се добавя половината броколи и черният пипер. Броколито се вари не повече от две-три минути, след това тенджерата се дърпа от огъня и съдържанието й се пасира. Връща се обратно на котлона, след като заври отново се слага другата половина броколи и се добавя сол на вкус. Междувременно в купа е размито нишестето заедно с част от бульона и разбитото на айран кисело мляко. Това се изсипва в супата, изчаква се да заври и да почне да се сгъстява. След като сме преценили, че е достигната необходимата гъстота, супата се счита за готова.
Filed under: Безмecни ястия, Супи и чорби |
Не е ли много една чаена чаша нишесте?!!!!
Ми… Не 🙂 Е сложи половинка, ако се притесняваш.