Крем-супа от броколи

Продукти:

  • една голяма глава прясно броколи или два пакета замразено

  • половин стрък праз, ако няма – малка връзка пресен лук. Стар – не. Не е добре със стар лук!

  • половин пакетче краве масло и около една кафена чашка зехтин

  • 1 ч.ч. нишесте (но не десертно🙂 )

  • няколко зрънца черен пипер

  • сол

  • 1/2 ч.л. натриев глутамат (може да се замени със супена лъжица Вегета)

  • кофичка кисело мляко

Приготовление:

Нарязаният на ситно праз се задушава в по-голяма тенджера кравето масло и зехтина. След като омекне достатъчно, се прибавя и натриевият глутамат, разбърква се, долива се вода, в която, след като заври, се добавя половината броколи и черният пипер. Броколито се вари не повече от две-три минути, след това тенджерата се дърпа от огъня и съдържанието й се пасира. Връща се обратно на котлона, след като заври отново се слага другата половина броколи и се добавя сол на вкус.  Междувременно в купа е размито нишестето заедно с част от бульона и разбитото на айран кисело мляко. Това се изсипва в супата, изчаква се да заври и да почне да се сгъстява. След като сме преценили, че е достигната необходимата гъстота, супата се счита за готова.

2 Отговора

  1. Не е ли много една чаена чаша нишесте?!!!!

  2. Ми… Не🙂 Е сложи половинка, ако се притесняваш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: