Продукти:
-
1 глава хубав стегнат карфиол
-
1 глава хубави броколи
-
3 яйца
-
1 пакетче сода бакпулвер
-
250 гр. царевично брачно
-
100 гр. бяло брашно
-
100 гр. сусам
-
чесън на вкус
-
сол
-
черен пипер
-
равни части краве масло и олио (около половин пакетче краве масло, към което, след като се поразтопи на котлона, се прибавя същото количество олио)
Приготовление:
Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода около половин час. При броколите нещата стоят малко по-различно, тоест и те се накъсват на розички, но се варят максимум пет минути, не повече. Може да комбинирате нещата по следния начин: като наближи времето да махате карфиола от котлона, в тенджерата прибавяте и броколите, изчаквате, след което дърпате от печката и измивате зеленчуците със студена вода. Слагате ги да се отцедят, а в това време се занимавате с панировката, а именно:
Разбивате много добре яйцата и прибавяте към тях бакпулвера, 1 с.л. от бялото брашно и 2 с.л. от царевичното. Слагате вътре и счукания чесън, мления черен пипер и сол на вкус. Останалата част от брашната и сусама се смесват. Настъпва моментът на същинското паниране: взема се розичка карфиол или броколи, овалва се в брашнено-сусамената смес, потапя се в яйцето, после пак се овалва в сместа и се пуска в тигана със сгорещената мазнина. Упражнението се повтаря до унищожението и на последната розичка карфиол или броколи. Хич не е лошо, да ви кажа 😉
Filed under: Безмecни ястия |
Вашият коментар