Броколи и карфиол пане

Продукти:

  • 1 глава хубав стегнат карфиол

  • 1 глава хубави броколи

  • 3 яйца

  • 1 пакетче сода бакпулвер

  • 250 гр. царевично брачно

  • 100 гр. бяло брашно

  • 100 гр. сусам

  • чесън на вкус

  • сол

  • черен пипер

  • равни части краве масло и олио (около половин пакетче краве масло, към което, след като се поразтопи на котлона, се прибавя същото количество олио)

Приготовление:

Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода около половин час. При броколите нещата стоят малко по-различно, тоест и те се накъсват на розички, но се варят максимум пет минути, не повече. Може да комбинирате нещата по следния начин: като наближи времето да махате карфиола от котлона, в тенджерата прибавяте и броколите, изчаквате, след което дърпате от печката и измивате зеленчуците със студена вода. Слагате ги да се отцедят, а в това време се занимавате с панировката, а именно:

Разбивате много добре яйцата и прибавяте към тях бакпулвера, 1 с.л. от бялото брашно и 2 с.л. от царевичното. Слагате вътре и счукания чесън, мления черен пипер и сол на вкус. Останалата част от брашната и сусама се смесват. Настъпва моментът на същинското паниране: взема се розичка карфиол или броколи, овалва се в брашнено-сусамената смес, потапя се в яйцето, после пак се овалва в сместа и се пуска в тигана със сгорещената мазнина. Упражнението се повтаря до унищожението и на последната розичка карфиол или броколи. Хич не е лошо, да ви кажа😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: