Пиле с гъби по китайски ала Марфа

Продукти:

  • 400 гр. пилешки гърди

  • 300-400 гр. гъби (в случая смес шийтаке, кралска и обикновена печурка и кладница)

  • соев сос

  • 4-5 скилидки чесън

  • 4 кисели краставички

  • млян черен пипер на вкус

  • 1/4 ч.л. джинджифил

  • 1/2 ч.л. натриев глутамат (или 1 с.л. вегета)

  • 1 ч.л. оризово нишесте

  • 2 ч.л. куркума

  • краве масло

  • олио (зехтин; сусамово олио)

Приготовление:
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се оставят да се мариноват в смес от соев сос, лимонов сок и черен пипер. След като се изцедят от маринатата, се запържват на силен огън в уока. Изваждат се и отново се отцеждат.
В краве масло и малко олио се запържва счукания чесън, прибавят се гъбите, нарязани на ивички и нарязаните на тънки лентички кисели краставички. Слага се 1 с.л. соев сос и се бърка да поеме хубаво.
Пилето се връща, прибавят се натриевият глутамат (или вегетата), джинджифилът, черният пипер и нишестето, размито в 1/2 ч.ч. хладка вода. Всичко се разбърква добре, след като поизври течността се слага и куркумата. Хапва се топло!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: