Печено пиле по селски

Продукти:

  • 1 пиле

  • 3 моркова

  • 1/2 глава стар лук

  • няколо зърна чер пипер

  • сол на вкус

  • 1 ч. чаша бяло вино

  • половин пакетче краве масло

  • малко олио за намазване на тавичката

Приготовление:

Пилето се измива и се привежда в подходящ за готвене вид. Разделя се на две равни половини, посолява се и се дърпа настрани. В това време морковите и лукът се изчистват и се нарязват на много ситно. Тавичката, в която ще печем, се намазва с олио, двете половини на пилето се поставят в нея с вътрешната част надолу, а върху него се поставят парченца краве масло. Слагат се морковите, лукът и черният пипер, добавя се и чашата вино, а който има желание може да сложи и соев сос на вкус. Не е задължително, но може и с него, а може и без – който както обича. Пилето се слага в сгорещената фурна и се пече около час и половина, като от време навреме се обръща, докато стане равномерно кафяво.

Лесна, но много вкусна манджа, а?🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: