Пожарникарска салата

 Салата е директен копи&пейст от Пламък, на която искам да благодаря, че ме открехна за това ядиво. Пламък казва следното:

Ето продуктите:

  • около 1 кг. добре сварени картофи

  • 1 буркан кисели или мариновани краставички

  • 6-7 твърдо сварени яйца

  • 150-200 грама кашкавал

  • 1 майонеза

  • 1 кисело мляко

  • сол

  • черен пипер

Приготовление:

Много добре смесвате киселото мляко и майонезата в някакъв съд и ги оставяте на страна. Вземате една голяма купа (по възможност да е прозрачна) и рендето и се почва. Картофите трябва да са студени или поне поизстинали, но в никакъв случай горещи, нали (същото важи и за яйцата). И вече може да започвате. Рендосвате най-отдолу картофи, които посолявате малко. Пластът трябва да е около сантиметър и половина-два. После слагате от майонезено-млечния сос тънък пласт (просто мажете отгоре). Следва рендосването на краставичките (дебелината на този пласт е според вкуса и на човека, колко са солени и кисели краставичките и т.н.) и пак сос. После рендосвате яйцата, посолявате ги и слагате сос, разбира се. Най-отгоре се настъргва кашкавал и се наръсва с пресен чер пипер.

Става красива, лека и вкусна салата. Не съм подозирала, но определено оказва значение, че продуктите са настъргани. Салатата наистина става лека. И е голям хит сред приятелите и роднините ми.

Забележка: Ако ви останат картофи и сос и имате място в купата – можете да вмъкнете още един пласт картофи, където искате (само да не е над кашкавала).

* Няма нищо пожарогасително в нея, но я имам от на шурея шурелинката (не ми се обяснява до девето коляно) и информацията сочи, че рецептата за салатата е взета от жената на шефа на пожарната. Не знам дали тя я е измислила, но рецептата е взета от нея. И за краткост я кръстихме „пожарникарска“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: