Чудодейното лекарство от природата

Жълт кантарион

Това си има предистория…

Преди доста години, когато бях щастливо детенце в детска градина, майка ми си залепи крака на вратата на отворената гореща фурна. В резултат нещата вървяха от зле на по-зле, разбирайте го както искате. Колкото и зле да го разберете, ще сте прави. Беше стигнало до живо гниещо месо и повече описания няма да давам. Съвсем случайно една наша позната даде на маман едно шишенце, от ония за капки за нос, пълно с чудодейното лекарство.

Продукти:

  • Жълт кантарион, добре разцъфтял, колкото се може повече

  • зехтин спрямо количеството на кантариона. Ако нямате зехтин, става и с тривиално слънчогледово олио, но със зехтин резултатите опитно са по-добри.

Приготовление:

Откъсват се само цветчетата на кантариона и се поставят в буркан, добре натиснати. Отгоре се заливат плътно със зехтин. Бурканът се захлупва с надупчена капачка, за да диша, или с надупчена оризова хартия, и се оставя за около 40 дена на слънце, тоест докато тинктурата не стане буквално кървавочервена на цвят. След това се прибира и се съхранява в хладилник. Има впечатляващо противовъзпалително действие, включително помага срещу червен вятър (тествано е върху наш роднина с невероятно забележителни резултати, заклевам се), срещу сериозно изгаряне, срещу упорити рани, дори ако намажете бузата си там, където ви боли зъб, болката ви забележително намалява. Спаси преди години сливиците ми, когато бях получила ужасен срив на имунната система вследствие на алергична реакция.

В хладилника спокойно трае цяла година. Отгоре му се образува капаче от мухъл, което лесно се премахва, докато се стигне до кървавочервената лечебна субстанция. Не се помайвайте, ами действайте, докато жълтият кантарион е в силата си! 🙂

Advertisements

2 Коментари

  1. Стана ми интересно като четох рецептата. Аз също предпочитам природната медицина. Смятам през следващото лято да опитам да си я приготвя.

  2. А дали ще е ефикасно, ако се приготви извън сезона на цъфтежа на жълтия кантарион с купен от билкова аптека цвят на билката?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: