Агнешко бутче

по двадесет и четвъртомайски😛

Продукти:

  • агнешко бутче

  • чаша сухо бяло вино

  • сол

  • прясно смлян черен пипер

  • червен пипер

  • краве масло

  • картофи за гарнитура

Приготовление

Бутчето се намазва с омекналото краве масло, посолява се, наръсва с черен и червен пипер и се поставя в подходяща тавичка. Налива се бялото вино и се добавя вода, докато стане течността два пръста. Тавичката се увива добре във фолио и се оставя да се пече на 220 гр. за час и половина. След това бутчето се вади, в тавата се поставят и нарязаните картофи (количеството им зависи от вместимостта на съда все пак😉 ), отново се поставя фолиото и се връща за печене за още около час. Накрая фолиото се маха, за да се запече бутчето.

Не е кой знае каква философия, но пък става мнооого вкусно!:mrgreen:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: